Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Debrecínská gulášová polévka s houbami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 min 20 min 4-5 porce Snadné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 250 gramů debrecínská klobása
  • 1 kus červená cibule
  • 1 kus středně velká mrkev
  • 1 kus středně velká petržel
  • 100 gramů celer
  • 300 gramů středně velké brambory
  • 150 gramů houby (žampiony)
  • 2 kusy Knorr Bohatý bujón na Guláš
  • 3 stroužky česnek
  • 1 -2 lžičky mletý kmín
  • 2 lžičky mletá sladká paprika
  • 2 - 3 lžíce olej

Příprava

  1. Orestujte na rozpáleném oleji jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Mezitím oloupejte a nakrájejte na kostičky mrkev, petržel a celer a nasekejte nebo prolisujte česnek. Kořenovou zeleninu a česnek přidejte k opečené cibuli, společně restujte ještě 3-4 minuty a osolte.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Hrnec s cibulí a zeleninou stáhněte z ohně, přimíchejte mletou papriku a přidejte nakrájené brambory. Hrnec dejte zpátky na oheň a zalijte 1,5 litrem studené vody. Přiveďte k varu a vmíchejte Knorr Bohatý Bujón, stáhněte příkon a za mírné teploty vařte 10-12 minut.
  3. Mezitím si nakrájejte klobásu na půlkolečka a bez tuku opečte na pánvi. Houby pokrájejte na kousky, přidejte ke klobáse a společně opékejte asi ještě 3-4 minuty.
  4. Poté přidejte do polévky a společně povařte. Nakonec opatrně osolte s ohledem na slanost klobásy a při podávání posypte nasekanou čerstvou petrželovou natí.
Tip: Během vaření můžeme přidat pálivou papričku a při podávání nazdobit zakysanou smetanou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře