Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dědkův vánoční pstruh

Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 4 porce Středně obtížné Ryby

Ingredience

  • 4 kusy vykoštěného filetu ze pstruha
  • 1 lžíce směsi koření Dědkův kapr (petržel, česnek, hořčice mletá, kmín)
  • dle chuti citron, hladká mouka, přepuštěné máslo

Příprava

  1. Filety ze pstruha očistíme – pinzetou odstraníme zbytky kostí, které přejetím rukou po filetu ucítíme. Z obou stran filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, bohatě posypeme směsí koření „Dědkův kapr“ a lehce obalíme pouhým položením do hl. mouky (netlačíme filet do mouky, potřebujeme minimum mouky jen pro krustu).
  2. V teflonové pánvi si rozehřejeme 1 polévkovou lžíci přepuštěného másla a vložíme pstruží filátka kůží dolů. Opečeme do křupava, otočíme a opět opečeme do křupava.
  3. Po opečení filety vyjmeme a každý překrojíme na tři díly – lépe se nám s rybou bude na talíři manipulovat. Výborné pro ty co nemají v oblibě na vánoce kapra.
Tip: Jako přílohu použijte jednoduché pečené brambory a ozdobte plátkem citronu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře