Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Delikátní krémová polévka z dýně hokkaidó

Hodnocení uživatelů:
15 min. 15-20 min. 4 porce Snadné

Ingredience

  • 2 kusy cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 2 kostky zeleninový bujón
  • 100 mililitrů smetana
  • 100 gramů dýňové semínko
  • 1 lžíce máslo
  • 1 svazek hrst kopru
  • 3 špetek kmín
  • 1 špetka sůl
  • 5 lžíce olivový olej
  • 1,5 litrů voda

Příprava

Dýni rozpůlíme a odstraníme měkkou dužinu. Slupku neodstraňujeme. V hrnci necháme na olivovém oleji dozlatová opéct cibuli s prolisovaným česnekem. Přidáme dýni nakrájenou na kostky, kmín a zalijeme vodou. Přidáme zeleninový bujón a vaříme cca 15 minut. Hotovou polévku rozmixujeme, přidáme smetanu a hrst nasekaného kopru. Talíř s polévkou zasypeme praženými dýňovými semínky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře