Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dezert z jablek a sušenek

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
110 minut 10 minut 6-8 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 40 dekagramů obyčejných sušenek
  • 1 kilogram jablek
  • 3 balení vanilkového pudingu (na vaření)
  • 10 dekagramů cukru
  • 1 dl zakysané smetany
  • mleté skořice
  • rumové aroma
  • strouhané čokolády

Příprava

  1. Oloupeme a nastrouháme jablka. Přidáme k nim cukr a podle chuti také mletou skořici. Dáme vařit.
  2. Když se jablka rozvaří, přidáme pudinkový prášek rozmíchaný v 1 dl vody. Vaříme, dokud se hmota nepropojí, poté odstavíme.
  3. V nádobě rozprostřeme na dno vrstvu sušenek. Nalijeme na ní polovinu hmoty a uhladíme. Následuje další vrstva sušenek, poté zbytek krému. Celé to uzavřeme vrstvou sušenek.
  4. Rumové aroma smícháme s 1 dl smetany a jednou lžící cukru krystal a naneseme na vrstvu sušenek. Posypeme čokoládovou strouhankou.
  5. Uložíme na chladné místo na hodinu a poté ještě na půl hodiny do lednice.
Tip: Když ke smetaně přimícháme vanilkový cukr, bude chuť ještě lepší.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře