Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Divoká sekaná

Hodnocení uživatelů:
60 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 500 gramů mleté maso
  • 250 gramů uzený bůček
  • 3 lžíce kořenová zelenina
  • 2 lžičky divoké koření, sůl
  • 2 kusy rohlík
  • 1 hrnek mléko
  • 1 kus cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 2 kusy vejce
  • 1 půlka nastrouhaná kůra z citrónu
  • 1 lžička čerstvá nebo sušená petrželová nať
  • 1 lžíce strouhanka
  • 1 lžíce sádlo

Příprava

  1. Uzený bůček nakrájíme na kostičky.
  2. Osmahneme na něm kořenovou zeleninu, cibuli a necháme ochladit.
  3. Mleté maso rozmícháme s kořením, houskami rozmočenými v mléce, nastrouhaným česnekem, přidáme vejce, citrónovou kůru, petrželku a bůček s kořenovou zeleninou a cibulí.
  4. Podle chuti přisolíme. Vše důkladně promícháme, zahustíme strouhankou.
  5. Utvoříme dvě šišky, osmahneme je na sádle a asi hodinu pečeme v rozehřáté troubě.
Tip: Podáváme s chlebem, brambory nebo bramborovou kaší.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře