Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Doboš

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
60 minut 15 minut 12 porcí Náročné

Ingredience

těsto

  • 50 gramů rostlinný tuk Hera
  • 1 hrnek cukr moučka
  • 1 hrnek polohrubá mouka
  • 6 kusů vejce
  • 2 kusy vaječný žloutek

krém, zdobení

  • 5 kusů vaječný žloutek
  • 50 gramů čokoláda na vaření
  • 1 hrnek cukr moučka
  • 300 gramů rostlinný tuk Hera
  • 2 lžíce vanilkový cukr
  • 1 hrnek cukr krupice na karamel

Příprava

  1. Žloutky s cukrem ušleháme na hustou hmotu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do žloutkové směsi. Přidáme mouku a nakonec vlijeme rozehřátou Heru. Vše zlehka promícháme.
  2. Těsto rozetřeme na tukem vymazané a hladkou moukou vysypané pečicí plechy do tvaru 6 stejně velkých kol o průměru asi 24 cm. V elektrické troubě pečeme při 200 °C asi 15 minut. Po upečení podkrojíme nožem a přendáme na pomoučněný papír nebo utěrku.
  3. Na krém si připravíme žloutky, které vyšleháme s cukrem na vodní lázni. Změklou Heru utřeme s vanilkovým cukrem a rozehřátou čokoládou. Obě hmoty spojíme a krátce vyšleháme.
  4. 5 vychladlých korpusů potřeme ¾ krému a složíme na sebe. Jeden korpus nakrájíme na 12 dílků a každý dílek potřeme karamelem, jež připravíme utavením cukru na světle hnědou barvu. Dort omažeme zbylým krémem a na povrch složíme dokola dílky s karamelem. V chladničce necháme asi dvě hodiny zatuhnout.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře