Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí Baileys

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
185 minut 20 minut 10-12 porcí Snadné

Ingredience

  • 34 dekagramů slazeného kondenzovaného mléka
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 4 lžíce cukru
  • 5 dl smetany
  • 4 dl whisky

Příprava

  1. Cukr necháme ve velkém hrnci zkaramelizovat, sundáme z ohně a opatrně přilijeme smetanu, má tendenci pěnit.
  2. Vrátíme na oheň a mícháme dokud se zkaramelizovaný cukr zcela nerozpustí ve smetaně.
  3. Když se rozpustil, přisypeme vanilkový cukr a přilijeme kondenzované mléko a pár minut ještě vše zahříváme za stálého míchání, sundáme z ohně a dáme vychladnout.
  4. Když směs vychladla přidáme whisky. Důkladně promícháme a naplníme do lahví, skladujeme v lednici.
Tip: Pokud plníme do pěkných lahví nebo hrdlo láhve ovážeme stužkou, máme pěkný dárek.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře