Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí barbecue omáčka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
5 minut 20 minut Snadné

Ingredience

  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 6 lžič Hellmann’s Kečup extra ostrý nebo jemně pálivý
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 3 lžičky třtinového cukru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • ½ lžičky skořice
  • 3 lžíce balzamikového octa

Příprava

Na pánvi opékejte nakrájenou cibulku na olivovém oleji, až bude chytat zlatý nádech, přidejte utřený česnek (1 - 2 stroužky). Jakmile se rozvoní, přidejte třtinový cukr (2 - 3 lžičky) a nechte ho zkaramelizovat. Pak přidejte plechovku rajčat, kečup a citronovou šťávu. Osolte, opepřete a mírným varem provařte zhruba 10-15 minut. Přidejte skořici a balzamikový ocet (2 - 3 lžíce). Chviličku ještě provařte a nechte vychladnout.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře