Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí bramborové knedlíky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut

Ingredience

  • 500g vařených brambor
  • 150g hrubé mouky
  • 20g krupice
  • 1 vejce
  • špetka soli

Příprava

  1. Dáme si vařit osolenou vodu. Až se nám začne vařit, připravíme si těsto.
  2. Brambory nastrouháme najemno do mísy nebo na vál. Přidáme mouku, krupici, sůl, vejce a zpracujeme vláčné těsto, ze kterého tvoříme knedlíky. Ty hned vkládáme do vařící osolené vody. Po pár minutách je nadzvihneme ode dna, aby se nám nepřilepily a vaříme 20 minut.
  3. Po 20 minutách vyndáme jeden knedlík, uprostřed rozřízneme režnou nití a pokud bude hotový, vyndáme i ostatní a nakrájíme je na plátky. Pokud bude knedlík uvnitř ještě nedovařený, tak ho vrátíme do vody a vaříme dalších 5 minut.
Tip: Bramborové těsto rychle řídne a tak je potřeba mít už připravenou vařící vodu, do které budeme připravené knedlíky ihned vkládat.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře