Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí chléb

Hodnocení uživatelů:
80 minut 40 minut 1 porce Snadné Jemně pálivé Bezmasé

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek žitné mouky
  • 1 balení sušeného droždí
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kmínu
  • 1,25 hrnku vody

Příprava

Veškeré ingredience vložím do domácí pekárny a nastávím program těsto....kdo nemá pekárnu nechá vykynout cca 1,5-2h na teplém místě. Potom těsto vyjmu a vypracuji v mouce tvar chleba. Zároveň si předehřeji troubu na 225stupňů... chléb nechám chvilku odpočinout Lze péct na papíře 45minut a nebo nejlépe v zapékací misce s víkem 30minut s víkem a 10 minut bez víka
Tip: chléb se dá dělat na různé způsoby....buď pouze kmínový, nebo přidat slunečnici, orestovanou cibulku nebo pouze česnek...doopravdy cokoliv co má člověk rád a co ho napadne
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře