Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí chléb

Hodnocení uživatelů:
70 minut 45 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 lžička drceného kmínu
  • dle chuti bylinky, semínka, česnek....
  • 1,5 hrnku vody

Příprava

  1. Do mísy nasypeme všechny sypké suroviny a zamícháme. Přidáváme vodu až vznikne husté těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme cca 12hodin kynout.
  2. Těsto vyndáme na pomoučený vál a rozprostřeme na placku tlustou cca 3cm. Necháme 15 minut ležet. Pak těsto přeložíme vrchní střetinu směrem dolů a spodní třetinu nahoru. Totéž i ze stran, třetinu zleva dáme doprava a z naopak. Necháme 60 minut zakryté utěrkou.
  3. Zapneme troubu na 230°C. Po půl hodině, kdy máme těsto zakryté, dáme rozehřát pekáček i s poklicí do trouby na 30minut. Pak přendáme těsto do horkého pekáčku, můžeme ještě něčím posypat, přikryjeme a dáme do trouby.
  4. Pečeme na 230°C 30 minut s poklicí, potom poklici sundáme a pečeme ještě dalších 15 minut bez ní.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře