Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí chléb bez hnětení

Vyzkoušejte jednoduchý recept na domácí chléb! Tentokrát bez hnětení a prakticky bez práce!
Hodnocení uživatelů:
15 minut 50 minut 20 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 1 hrnek celozrnné žitné mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 lžička kmínu
  • 1/2 lžičky sušeného droždí
  • 1 lžička octa
  • 2 hrnky vody
  • 1 lžička soli

Příprava

V míse smícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme ocet a 2 hrnky studené vody, promícháme, vznikne nám řidší těsto, posypeme moukou a přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 12-18 hod. Potom těsto v míse promícháme a zasypeme moukou a necháme 30 min. odpočinout. Mezitím si rozpálíme troubu na 230 stupňů a vložíme do ní kastrol( nerez, smalt o průměru 21-23 cm suchý!!!) a necháme ho rozpálit 30 minut. Do rozpáleného suchého kastrolu vyklopíme těsto, posypeme kmínem, kastrol zaklopíme poklicí a pečeme 30 minut na 230 stupňů. Pak poklici sundáme a dopékáme na 220 stupňů ještě 20 minut. Chléb se nepřichytí a krásně se vyklopí hned po upečení, jen se musí dodržet těch 30 minut rozpálení suchého kastrolu.
Tip: Chléb je vynikající, křupavá a velmi jednoduchý, jen vás nesmí odradit ta doba kynutí, výsledek stojí zato.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře