Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Domácí chléb bez hnětení
Vyzkoušejte jednoduchý recept na domácí chléb! Tentokrát bez hnětení a prakticky bez práce!
Hodnocení uživatelů :
15 minut
50 minut
20 porcí Snadné Bezmasé
Ingredience
- 1 hrnek celozrnné žitné mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 lžička kmínu
- 1/2 lžičky sušeného droždí
- 1 lžička octa
- 2 hrnky vody
- 1 lžička soli
Příprava
V míse smícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme ocet a 2 hrnky studené vody, promícháme, vznikne nám řidší těsto, posypeme moukou a přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 12-18 hod.
Potom těsto v míse promícháme a zasypeme moukou a necháme 30 min. odpočinout. Mezitím si rozpálíme troubu na 230 stupňů a vložíme do ní kastrol( nerez, smalt o průměru 21-23 cm suchý!!!) a necháme ho rozpálit 30 minut.
Do rozpáleného suchého kastrolu vyklopíme těsto, posypeme kmínem, kastrol zaklopíme poklicí a pečeme 30 minut na 230 stupňů. Pak poklici sundáme a dopékáme na 220 stupňů ještě 20 minut.
Chléb se nepřichytí a krásně se vyklopí hned po upečení, jen se musí dodržet těch 30 minut rozpálení suchého kastrolu.
Tip: Chléb je vynikající, křupavá a velmi jednoduchý, jen vás nesmí odradit ta doba kynutí, výsledek stojí zato.
Žádný nový komentář.