Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí chléb světlý

Hodnocení uživatelů:
170 minut 60 minut 6 porcí Snadné

Ingredience

  • 1 lžička cukru krupice
  • 35 gramů droždí
  • 1 špetka kmínu
  • 50 mililitrů mléka
  • 5 hrnků hladké mouky
  • 1 lžíce octa
  • 2 lžičky soli
  • 2 hrnky vody
  • 5 lžic vody

Příprava

  1. Uděláme kvásek (droždí, vlažné mléko a cukr) a necháme ho vzejít na teplém místě. Smícháme mouku, kmín, sůl, vodu (2 hrnky) a vzešlí kvásek a zpracujeme. Dáme kynout na 2 hodiny na teplé místo.
  2. Těsto vytvarujeme a nebo dáme do kulaté formy (nejlépe skleněná pečící forma) a ještě dáme kynout na 20 minut.
  3. Dáváme do vyhřáté trouby na 160°C a hned ho potřeme vodou (5 lžic) s octem. V průběhu pečení ještě párkrát potřeme.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře