Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domáci chlebík

Zkuste si připravit jednoduchý domácí chléb. Podle tohoto receptu to zvládnete každý!
Hodnocení uživatelů:
40 minut 50 minut 25 porcí Snadné

Ingredience

  • 1 hrnek hladká múka
  • 1 hrnek polohrubá múka
  • 2 hrnky celozrnná múka
  • 2 lžičky soľ
  • 1/2 lžičky sušené droždie
  • 2 lžíce ľan
  • 2 lžíce slnečnica
  • 1 lžička ocot
  • 2 hrnky voda

Příprava

Všetky ingrediencie spolu zmiešame, posypeme múkou a prikryjeme utierkou. Necháme pri izbovej teplote kysnúť cca 12-18 hodín. Potom cesto premiešame varečkou, znovu posypeme múkou, prikryjeme a necháme odpočívať 30 minút. Zatiaľ si rozpálime rúru na 230 stupňov a vložíme do nej prázdny kastról (nerezový, smaltový). Necháme ho tam rozpáliť 30 minút. Do súchého vrelého kastróla potom pomocou stierky vyklopíme cesto. Posypeme ho buď ľanom alebo kmínom (to záleží od toho čo sme dávali do cesta). Prikryjeme ho pokrievkou a pečieme pri teplote 230 stupňov asi 30 minút. Potom pokrievku odokryjeme a dopekáme asi 20 minút pri 220 stupnoch.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře