Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí gnocchi s rychlou houbovou omáčkou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 40 min Snadné Bezmasé

Ingredience

Na gnocchi

  • 5 velkých brambor
  • 1 vejce
  • hladká mouka podle potřeby
  • špetka soli

Na omáčku:

  • 300g hub (žampiony, hříbky)
  • 1 kalíšek smetany ke šlehání
  • 120 ml zeleninového vývaru připraveného z Knorr bohatý bujón zeleninový
  • 1 malá cibule
  • stroužek česneku
  • hrst strouhaného parmezánu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • čerstvě mletý pepř

Příprava

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme je chvilku vychladnout a ještě vlažné je oloupeme a nastrouháme do mísy nebo na vál. Doprostřed vyklepneme vejce, osolíme a postupně přisypáváme hladkou mouku. Vytvoříme těsto, které se nebude lepit, ale nebude ani moc husté. Z těsta vytvoříme válečky o průměru asi 3 cm a nakrájíme z nich noky přibližně 3-4 cm dlouhé, které ještě dotvarujeme vidličkou (zmáčkneme). Vaříme je v osolené vodě zhruba 2 minuty (jakmile vyplavou na povrch, jsou vařené).
  2. Mezitím si připravíme omáčku. Rozpálíme si hlubší pánev, ve které opečeme pokrájenou cibulku a česnek na olivovém oleji do sklovata. Přidáme pokrájené houby, které zhruba 2-3 minuty opékáme. Zalijeme připraveným zeleninovým vývarem a smetanou. Osolíme, opepříme a vaříme zhruba 10 minut, až omáčka zhoustne. Do omáčky přidáme připravené gnocchi a necháme chviličku prohřát. Podáváme posypané parmezánem.
Tip: Inspirujte se dalšími recepty na italskou kuchyni.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře