Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí houstičky

Hodnocení uživatelů:
145 minut 60 minut 18 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 250 mililitrů mléka
  • 500 gramů hladké mouky
  • 5 kusů vajec
  • 150 mililitrů oleje
  • 1 sáček sezamu
  • 1 sáček kmínu

Příprava

  1. Všechny přísady dáme do pekárny (pouze 3 vajíčka zbylé dvě budou na potření houstiček) a nastavíme program na těsto i s vykynutím (dle pekárny jakou kdo má cca program na 2h který vše promíchá a pak nechá těsto vykynout).
  2. Připravíme si asi tak 2 maximálně 3 plechy podle jak chceme velké houstičky a dáme na něj pečící papír. Vyndáme těsto z pekárny na posypanou plochu hladkou moukou, aby se nám těsto nelepilo na vál nebo linku kde budeme dělat houstičky.
  3. Ukrojíme nožem kousek těsta a vyválíme váleček a ten rozkrojíme na 3 díly a umotáme housku jak chceme velkou. Takto pokračujeme dokud máme těsto. Na plechu necháme ještě asi tak 20 minut housky vykynout a mezi tím si necháme nahřát troubu na 180°C.
  4. Do hrnečku si rozklepneme zbylé 2 vajíčka promícháme vidličkou a pomašlujeme vajíčky každou housku a posypeme sezamem, kmínem kolik chceme aby jsme tam toho měli.
  5. Dáme do trouby a pečeme dozlatova asi tak 20 minut housky nám krásně ještě v troubě vyběhnou takže jsou o něco větší než když jsme je tam dávali.
  6. Vyndáme z trouby ven necháme vychladnout a můžeme servírovat třeba s máslem a marmeládou, máslem a salámem nebo třeba jen k nějakému salátu jak kdo má rád.
Tip: Houstičky lze posypat třeba i mákem pokud má někdo rád.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře