Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí kečup

Hodnocení uživatelů:
30 minut 90 minut 20 porcí Snadné

Ingredience

  • 1 kilogram rajčata
  • 2 kusy cibule
  • 40 gramů cukr krupice
  • 4-5 lžic ocet
  • 3/4 lžičky sůl
  • 2 kuliček nové koření
  • 4 kuliček pepř
  • 3 kusy bobkový list

Příprava

  1. Rajčata pokrájíme na kousky, cibuli na drobno a dáme do hrnce, přidáme všechny ostatní suroviny a dáme vařit.
  2. Rajčata pustí šťávu, my necháme vařit, dokud se šťáva neodpaří. Můžeme i ochutnat a případně dosladit nebo přidat ocet, sůl.
  3. Když se voda vyvaří, nalijeme směs do mixéru a rozmixujeme. Pokud chceme mít kečup ještě hladší, můžeme ještě propasírovat přes sítko.
  4. Ještě horké plníme do skleniček. Obrátíme je dnem vzhůru a necháme vystydnout.
Tip: Je dobré aby byla rajčata dobře zralá, kečup je pak chutnější.
Tip: Pokud nechceme mít v kečupu rozmixovaná zrníčka koření, je dobré dát koření do sítka a před mixováním koření vyndat.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře