Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí kečup

Hodnocení uživatelů:
60 minut 120 minut 50 porcí Snadné

Ingredience

  • 3 kilogramy rajčata
  • 4 kusy cibule
  • 4 kusy jablka
  • 3 stroužky česnek
  • 2 lžíce sůl
  • 2 lžíce plnotučná hořčice
  • 2 dl ocet
  • 1/2 lžičky pepř
  • dle chuti skořice
  • dle chuti sladká paprika
  • dle chuti pálivá paprika
  • 5 -6 kusů hřebíček
  • 1/2 lžičky nové koření
  • 15 dekagramů cukr
  • 10 kusů umělé sladidlo - cukerín

Příprava

  1. Rajčata nakrájíme na poloviny, jablka oloupeme a vykrojíme jadřince. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
  2. Do asi 7 l hrnce dáme rajčata, jablka a cibuli. Přidáme ostatní suroviny a vaříme 1,5 hodiny pod pokličkou a pak půl hodiny bez pokličky.
  3. Občas promícháme a pak ponorným mixérem rozmixujeme a propasírujeme přes měkký cedník. Dáme do sklenek.
  4. Sterilujeme při 80°C na 20 minut.
Tip: Kečup je trochu řidší, tak se může popř. přidat více jablek.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře