Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí kečup

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 330 minut 12 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 4 litry rajčat pasírovaných
  • 4 kusy kulaté papriky
  • 1 kus cibule
  • 1 kus fialová cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 kus paprika pálivá
  • 2 kusy celerové listy
  • 5 lžic třtinového cukru
  • 1/2 lžičky hořčičného semínka
  • 1/2 lžička hřebíčku
  • 1/2 lžička pimentovníku pravého
  • 1/2 lžička skořice
  • 0,5 dl červeného vinného octa
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře černý
  • 1 svazek bazalky velký svazek
  • 1 svazek petželky velký svazek
  • mateřídoušky pár čersrvých větviček
  • olivový olej

Příprava

  1. Rajčata omyjeme a případné nevhodné části a žlutou část u listů vyřízneme. Nakrájíme na věrší kusy a ve velkém hrnci vaříme asi 1/2 hodiny, poté ještě teplé propasírujeme.
  2. Žlutou i fialovou cibuli podusíme na troše olivového oleje a přidáme na kolečka nakrájenou papriku a celerový list.
  3. Do hmoždíře dáme koření, česnek a propracujeme je s trochou olivového oleje, poté vše přidáme k cibuli a prohřejeme.
  4. Základ zalijeme propasírovanými rajčaty. dochutíme solí, cukrem a podle chuti také octem. Přidáme svázané bylinky. Přivedeme k varu a poté vaříme na mírném ohni 4-5 hodin. Průběžně ochutnáváme a podle chuti dokořeníme.
  5. Když už hmota zhoustla, vyjmeme z ní bylinky a tyčovým mixérem rozmixujeme. Pokud chceme velmi jemný kečup, přecedíme jej přes síto.
  6. Vrátíme na plotnu, provaříme a plníme do sklenic. Necháme pomalu vychladnout zabalené v dece.
Tip: Během vaření průběžně ochutnáváme, abychom dosáhli ideální chuti.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře