Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí kečup

Hodnocení uživatelů:
15 minut 60 minut 1 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 2 kilogramy rajčat
  • 250 gramů cibule
  • 250 gramů jablek
  • 150 gramů cukru
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 bobkové listy
  • 5 kusů nového koření
  • 1 lžíce soli
  • 150 mililitrů octa
  • 3 kusy hřebíčku
  • 10 kusů černého pepře
  • 1 špetka mleté skořice

Příprava

Rajčata, cibuli a jablka nakrájíme na kousky a dáme vařit do hrnce. Z počátku na mírném ohni, než rajčata pustí voda, aby se nám nepřipálily. Můžeme přidat malé množství vody. Dále do hrnce dáme koření, nejlépe do plátěného pytlíku, abychom nemuseli potom lovit. Po cca hodině vše necháme mírně zchladnout a rozmixujeme. Přepasírujeme a lijeme do skleniček. Krátkodobě lze uchovat v chladničce, jinak je potřeba ve sklenicích klasickým způsobem sterilizovat 20 minut.
Tip: Dá se použít například na Pizzu jako podklad pod zeleninu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře