Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí krémový dezert

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
25 minut 8-10 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 350 gramů hladká mouka
  • 1 kus vejce
  • 100 gramů rostlinný tuk Hera
  • 50 gramů moučkový cukr
  • 10 gramů kypřící prášek do pečiva
  • 1,5 lžíce mléko
  • 1 lžíce smetana

krém

zdobení

  • moučkový cukr
  • rybíz

Příprava

  1. Zamícháme prášek do pečiva do mléka a pak přidáním dalších ingrediencí vypracujeme těsto. Rozdělíme na tři části, zabalíme do potravinářské fólie a necháme odležet 2 hodiny.
  2. Potom rozbalíme těsto a vyválíme z něj plátky velikosti 27 × 39 cm, které odpovídají velikosti plechu. Snadněji se pracuje s těstem, pokud na desku dáme místo polohrubé hladkou mouku.
  3. Plátky položíme na obrácenou stranu plechu, trochu propícháme a pečeme 8 – 10 minut v předehřáté troubě při teplotě 210 ° C. Jakmile vyndáme plátky těsta z trouby, pomocí špičky nože je přesuneme na studený tác. Po vychladnutí se plátky vysuší, ale nelekněte se, neboť díky krému opět změknou! Upečené plátky můžeme poskládat na sebe, neslepí se.
  4. Na přípravu krému smíchejte pudinkový prášek se 3 dl studeného mléka pomocí ručního šlehače. Zbylé mléko spolu s cukrem necháme projít varem, přidáme hmotu s pudinkovým práškem a vaříme. Když sundáme ze sporáku, přimícháme Heru a tímto horkým krémem potřeme plátky ve dvou rovnoměrných vrstvách a slepíme na sebe dle obrázku.
  5. Odložíme do lednice na noc. Druhý den posypeme moučkovým cukrem a podle chuti ozdobíme ovocem.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře