Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí marlenka

Hodnocení uživatelů:
90 minut 20 minut 20 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 250 gramů máslo
  • 3 lžíce med
  • 300 gramů cukr krupice
  • 400 gramů hladká mouka
  • 1 lžička jedlá soda
  • 100 mililitrů mléko

Krém

  • 700 mililitrů mléko
  • 7 - 8 lžic dětská krupička
  • 1/2 balení salko
  • 250 gramů máslo
  • 2 lžíce cukr krupice

Na posypání

Příprava

  1. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme 3 lžíce medu, cukr, mouku smíchanou se sodou a mléko (100 ml). Promícháme a na plotýnce mírně zahříváme. Nakonec přimícháme celá vejce a odstavíme.
  2. Těsto rozdělíme na 3 plechy vyložené pečícím papírem, rozetřeme do celé plochy.
  3. Postupně pečeme každou placku asi 8 minut na 180 stupňů. Dokud nemají krásnou zlatavou barvu. Po upečení necháme vystydnout.
  4. Pak dáme na sebe a okrajeme ořízneme. Oříznuté okraje rozdrobíme do misky a přidáme k nim nasekané ořechy.
  5. Na krém si uvaříme mléko s krupičkou a cukrem na hustou kaši. Necháme trošku vystydnout a ještě do teplé kaše vmícháme máslo a salko NEVAŘENÉ (stačí půlka salka, pokud ale nevíte, co s druhou, klidně se může nalít celé). Krémem promažeme placky uvnitř, z boku i z vrchní strany.
  6. Nakonec vršek posypeme nasekanými ořechy smíchanými s rozdrobeným těstem.
Tip: Necháme uležet nejlépe do druhé dne, aby marlenka zvláčněla.
Tip: Pokud máme rádi vlhčí buchty, můžeme přidat více mléka a krém bude řidší a marlenka vláčnější.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře