Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí nudle s mákem

Hodnocení uživatelů:
40 minut 5 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 30 dekagramů hladká mouka
  • 3 kusy vejce
  • 3 lžíce olivový olej
  • dle chuti mletý mák, moučkový cukr, máslo

Příprava

  1. Z mouky si uděláme „sopku“ a do jejího jícnu dáme špetku soli, rozklepneme vejce a nalijeme olej. Poté opatrně vše za pomocí nože nejprve smícháme, a jakmile se na sebe suroviny začnou vázat, tak převezmeme hnětení těsta do svých rukou. Poctivě ručně vyhněteme kvalitní tužší těsto, které se nám nelepí. Těsto necháme odpočinout a připravíme si strojek na výrobu těstovin. Odleželé těsto rozdělíme na čtyři stejné díly velikosti menšího rohlíku. Konec těsta zploštíme prsty tak, aby nám jej začal polykat strojek do svých útrob.
  2. Když se nám vše daří jak má, tak nám ze strojku na druhé straně vyleze krásně vyválený plát těsta dle nastavené tloušťky. Jakmile máme vyválené všechny čtyři části těsta, tak na strojek přidáme modul pro výrobu nudlí. Z vyválených plátů těsta vyrobíme za pomoci nudlového modulu vlastní široké nudle. Tyto rozložíme na pečící papír a nechám chvilku proschnout. Takto krásně a vlastnoručně vyrobené široké nudle vkládáme do hrnce s vařící osolenou vodou a trochou olivového oleje a vaříme do změknutí cca 5-7 minut.
  3. Uvařené domácí nudle scedíme, dáme porci do hlubokého talíře a bohatě posypeme mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem a přeléváme rozpuštěným máslem. Následně se chuťově uspokojíme dobře a chutně odvedenou prací.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře