Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí pappardelle s boloňskou omáčkou

Receptynakazdyden.cz
Vyzkoušejte domácí těstoviny se skvělou boloňskou omáčkou!
Hodnocení uživatelů:
10 minut 40 minut Snadné S masem

Ingredience

Na pappardelle

  • těsto na těstoviny
  • hrubá mouka

Na omáčku

  • 700 gramů hovězí mletého masa
  • 100 gramů mrkve
  • 100 gramů řapíkatého celeru
  • 2 kusy střední cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 balení plechovka drcených rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku nebo oblíbeného kečupu Hellmann's
  • 1/2 litru červeného suchého vína
  • 2 kalíšku Knorr Bohatý bujon hovězí
  • 100 mililitrů olivového oleje
  • dle chuti tymián
  • dle chuti bobkový list
  • dle chuti bazalka
  • dle chuti parmezánu

Příprava

  1. Těsto na těstoviny si připravte podle tohoto receptu.
  2. Vyválené těsto posypte jemně hrubou moukou, zarolujte a nakrájejte na zhruba 4 cm plátky. Nařezané plátky jemně nadhoďte, čímž se zbaví přebytečné mouky a shrňte je do krupiček odpovídající jedné porci a rozložte je na tác.
  3. Mezititím si připravte omáčku. Mrkev, celer a cibuli nakrájíme na drobné kostky a opékáme je na rozehřátém oleji do zezlátnutí. Přidáme mleté hovězí maso, osolíme, opepříme a chvilku opékáme. Pak přidejte rajčatový protlak, plechovku drcených rajčat, pokrájený česnek. Přidáme sůl, pepř, tymián, bobkový list a zalijeme červeným vínem. Dusíme do změknutí masa za mírného podlévání hovězím vývarem připraveným ze 2 kalíšků Knorr Bohatý bujón hovězí.
  4. Až bude omáčka hustá, přidáme poseknou bazalku a vypneme. Bazalka by delší tepelnou úpravou zhoustla.
  5. Připravené pappardelle uvaříme do měkka v osolené vodě (zhruba 4-5 minut) a podáváme polité omáčkou a posypané parmezánem.
Tip: Vyzkoušejte další skvělé recepty na těstoviny.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře