Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí paštika

Hodnocení uživatelů:
120 minut 120 minut 160 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

Ovar - vepřová hlava

  • 1 kus vepřová hlava
  • 2 lžíce sůl

Smažená cibulka

  • 2 lžíce vepřové sádlo
  • 6 kusů cibule

Ostatní

Příprava

  1. Vepřovou hlavu si necháme nasekat na menší kusy, aby se nám vešla do hrnce, zalijeme vodou a osolíme. Ovar vaříme do úplného změknutí 2 až 3 hodiny. Poté vyjmeme, necháme zchladnout, maso a ovar obereme a umeleme. Připravíme si cibulku, kterou oloupeme a osmahneme. Pak nameleme syrová játra. V robotu pak postupně rozmixujeme nožem - dávám 2 díly namletého ovaru, díl syrových namletých jater, menší naběračka vývaru, vajíčko, lžíci smažené cibulky. Vajíčko nemusíme dávat do každé dávky, celkem jich postačí 10 kusů. Když máme všechno rozmixované a v jedné velké nádobě, je potřeba směs ochutnat a popřípadě dosolit. Kdo má rád může použít pepř, nebo jiné koření. My si děláme paštiku jemnou, tak, aby chutnala dětem. Připravíme si umyté skleničky a cukrářský pytel. Tím se plní paštika nejlépe.
  2. Paštiky plníme do poloviny skleniček, jinak hrozí, že vypění. Dobře uzavřeme a vaříme 2 hodiny.
  3. Z této dávky máme až 80 skleniček. Paštika je jemná, velmi chutná s každým druhem pečiva a hlavně bez konzervantů, éček a dochucovadel.
Tip: Ještě jemnější chuti docílíme, když část vepřových jater nahradíme kuřecími.
Tip: Pokud se stane, že při zavařování nějaká paštika trošku přepění, je nutné ji zkonzumovat přednostně. My to děláme tak, že takové paštiky dáme do ledničky a sníme je dříve, než ty ostatní.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře