Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Domácí paštika
Hodnocení uživatelů :
120 minut
120 minut
160 porcí Středně obtížné S masem
Ingredience
Ovar - vepřová hlava
- 1 kus vepřová hlava
- 2 lžíce sůl
Smažená cibulka
- 2 lžíce vepřové sádlo
- 6 kusů cibule
Ostatní
- 2 kilogramy vepřová játra
- 10 kusů vejce
Příprava
- Vepřovou hlavu si necháme nasekat na menší kusy, aby se nám vešla do hrnce, zalijeme vodou a osolíme. Ovar vaříme do úplného změknutí 2 až 3 hodiny. Poté vyjmeme, necháme zchladnout, maso a ovar obereme a umeleme. Připravíme si cibulku, kterou oloupeme a osmahneme. Pak nameleme syrová játra. V robotu pak postupně rozmixujeme nožem - dávám 2 díly namletého ovaru, díl syrových namletých jater, menší naběračka vývaru, vajíčko, lžíci smažené cibulky. Vajíčko nemusíme dávat do každé dávky, celkem jich postačí 10 kusů. Když máme všechno rozmixované a v jedné velké nádobě, je potřeba směs ochutnat a popřípadě dosolit. Kdo má rád může použít pepř, nebo jiné koření. My si děláme paštiku jemnou, tak, aby chutnala dětem. Připravíme si umyté skleničky a cukrářský pytel. Tím se plní paštika nejlépe.
- Paštiky plníme do poloviny skleniček, jinak hrozí, že vypění. Dobře uzavřeme a vaříme 2 hodiny.
- Z této dávky máme až 80 skleniček. Paštika je jemná, velmi chutná s každým druhem pečiva a hlavně bez konzervantů, éček a dochucovadel.
Tip: Ještě jemnější chuti docílíme, když část vepřových jater nahradíme kuřecími.
Tip: Pokud se stane, že při zavařování nějaká paštika trošku přepění, je nutné ji zkonzumovat přednostně. My to děláme tak, že takové paštiky dáme do ledničky a sníme je dříve, než ty ostatní.
Žádný nový komentář.