Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí plněné kokosky

Hodnocení uživatelů:
20 minut 60 minut 35 porcí Středně obtížné

Ingredience

korpus

  • 200 gramů tuku Hera
  • 100 gramů cukru moučka
  • 1 vajíčko
  • 1 vanilkový cukr
  • 300 gramů hladké mouky

kokosky

  • 3 bílky
  • 100 gramů cukru krupice
  • 100 gramů marmelády jakákoliv
  • 120 gramů kokosu strouhaného

náplň + poleva

  • 100 gramů másla
  • 30 gramů cukru moučka
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce marmelády rybízová
  • 20 gramů 100% tuku

Příprava

  1. Máslo smícháme s moukou a cukrem. Přidáme vejce a vanilkový cukr a vše řádně propracujeme na hladké, vláčné těsto, které necháme alespoň hodinu v chladničce. Pak těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj kolečka o velikosti asi 5 cm. Pečeme na 200°C asi 15 minut.
  2. Bílky a cukr krupici dáme do misky a v horké vodní lázni mícháme 10 minut, až se cukr rozpustí. Odstavíme, přidáme marmeládu, kokos a šleháme do vychladnutí. Z těsta nastříkáme na plech kokosky. Pečeme (sušíme) v troubě na 130°C asi 45 minut.
  3. Ušleháme máslo s cukrem, přidáme kakao. Krémem potřeme korpusy, doprostřed dáme trochu marmelády a přikryjeme kokoskou. Spodní polovinu cukroví namáčíme v čokoládové polevě.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře