Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí polévka s masovými knedlíčky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 50 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

Na knedlíčky

  • 30 dekagramů mleté vepřové kýty
  • 1 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 1/4 cibule
  • 4 lžíce strouhanky
  • 2 lžičky Knorr Aromat
  • sušené petrželová nať
  • sůl
  • pepř

Na polévku

  • 3,5 litru 1l hovězího vývaru z Knorr Bohatý bujón hovězí
  • 3 mrkve
  • 3 petržele
  • 3 celerové listy nebo malý celer
  • 1 kus kedlubna střední
  • 1 svazek petrželky
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • 3 lžíce olivového oleje

Příprava

  1. Na masové knedlíčky smícháme mleté maso se strouhaným česnekem, cibulí a zbylými přísadami, poté hmotu uložíme do lednice.
  2. Zeleninu nakrájíme na kolečka, nebo na kostičky, opečeme ji na oleji, poté ji zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut.
  3. Když je zelenina skoro měkká, z masové hmoty vytváříme kuličky asi o velikosti třešně a dáme je do polévky. Do polévky nasypeme také nasekanou petrželku a polévku dovaříme.
Tip: Můžeme podávat s domácími nudlemi.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře