Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí punčový řez

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
35 minut 25 minut 16 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

krém, zdobení

  • 200 gramů rostlinný tuk Hera
  • 250 gramů moučkový cukr
  • podle chuti rum nebo rumové aroma Dr.Oetker
  • 1 kus vaječný žloutek
  • 3 dl mléko
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 3 kusy vaječný bílek
  • na zdobení růžové korálkové bonbóny

Příprava

  1. Připravíme růžové piškotové těsto. Vajíčka oddělíme. Žloutky utřeme s 8 dkg krystalového cukru do pěny. Z bílků a zbylých 20 dkg cukru utřeme krémový sníh. Na směs žloutků navrstvíme jednu třetinu bílkového sněhu a promícháme. Přidáme i zbytek sněhu, zlehka promícháme, ale ne úplně dohladka. Postupně přisypeme punčový pudinkový prášek a opatrně promícháme se sněhem.
  2. Těsto nalijeme na plech velikosti 25 × 35 cm vyložený pečicím papírem, povrch uhladíme. Pečeme 25 minut v předehřáté troubě při teplotě 200 ° C. Po vyjmutí z trouby ho zakryjeme tenkou čistou kuchyňskou utěrkou, aby se nevysušil povrch piškotového těsta. Je důležité, abychom ho zakryli jen jednou vrstvou, protože jinak nebude moci pára unikat a piškotové těsto bude „rozmočené“. Zatímco těsto chladne, připravíme krém: promícháme mouku s trochou mléka a pak přidáme žloutek. Zbylé mléko ohřejeme. Horké mléko nalijeme na moučnou směs a pak vaříme. Potom vylijeme na tác a necháme ho vychladnout.
  3. Měkký tuk utřeme s moučkovým cukrem do pěny a pak přidáme i vařený základ. Ochutíme rumem nebo rumovým aroma. Vychladlé těsto uprostřed rozkrojíme a naplníme krémem.
  4. Z vaječných bílků s moučkovým cukrem nad párou umícháme sníh, natřeme ho na vrch a vytvoříme vlnitý vzor. Následně ho vložíme do ledničky alespoň na 4 hodiny a potom krájíme pomocí nože ponořeného do horké vody. Vrch řezů můžeme ozdobit růžovými korálkovými bonbóny.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře