Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí rajčatová šťáva

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
60 minut 185 minut 10 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 5 kilogramů rajčat
  • 20 dekagramů cukru
  • Salicil

Příprava

  1. Rajčata důkladně omyjeme, vyřízneme jádro, nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny a dáme do mísy.
  2. Nakrájená rajčata propasírujeme.
  3. Takhle získanou šťávu necháme vařit téměř 3 hodiny na středním ohni. Občas promícháme.
  4. Když už je šťáva hustá, ochutíme připraveným cukrem a asi 5 minut ještě vaříme.
  5. Ještě horké vlijeme do čistých lahví. Do hrdla přidáme špetku salicilu a láhve hned zavřeme.
  6. Dáme nasucho pařit. (Větší nádobu vyložíme se látkou, vložíme láhve a zakryjeme.)
Tip: Podle chuti přidáme mletý bílý pepř.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře