Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí ricotta s pažitkou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
135 minut 25 minut 6-8 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 2 litry domácího mléka
  • 1 dl kefíru
  • 1 svazek pažitky

Příprava

  1. Mléko přivedeme k varu, přilijeme do něj kefír a 15 udržujeme na bodu varu.
  2. Po 10 minutách se oddělí syrovátka, přelijeme přes látkou vystlané síto, zamícháme do hmoty nadrobno nakrájenou pažitku, konce svážeme a zavěsíme.
  3. Po dvou hodinách necháme okapat. Vyklopíme do mísy a obalíme v pažitce.
Tip: Místo pažotky můžeme použít i nadrobno nasekaný medvědí česnek.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře