Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí rohlíky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
120 minut 25 minut 12 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 60 dekagramů mouky
  • 1 lžíce Knorr Bramborová kaše
  • 3 lžičky soli
  • 2,5 dekagramů droždí
  • 3 dl mléka
  • 1 dl oleje
  • 1 lžička cukru

Příprava

  1. Do vlažného mléka přidáme lžičku cukru a rozdrobíme do něj droždí, necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, instantní bramborovou kaši, sůl, olej, zbytek vlažného mléka a kvásek. Dobře těsto propracujeme a zakryté utěrkou necháme na teplém místě kynout na dvojnásobné množství.
  2. Vyklopíme je na pomoučněný vál a rozdělíme na 12 dílů.
  3. Po jednom je vyválíme na placky o průměru asi 25 cm a poté je srolujeme do tvaru rohlíku.
  4. Zakryté necháme odpočívat dalších 45 minut.
  5. V kastrolu přivedeme k varu vodu, do ní přidáme lžičku cukru a po jednom do ní vložíme rohlíky. Lehce je vařečkou přitlačíme je ke dnu a pomalu počítáme do 8. Celkem se všemi rohlíky to trvá tak 4 minuty.
  6. Po vyjmutí z vody rohlíky skládáme na plech vystlaný pečícím papírem.
  7. Pečeme je v troubě předehřáté na 200 stupňů 20 minut do červena.
  8. Když z venčí pěkně zčervenají, tak jsou propečené i uvnitř.
Tip: Z jedné dávky bude 12 rohlíků.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře