Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí staročeská klobása

Receptynakazdyden.cz
Nebojte se a připravte si klobásu od základu! Skvělý recept jehož přípravu zvládne naprosto každý! Podávejte s připravenými grilovacími omáčkami.
Hodnocení uživatelů:
30 minut 10 minut

Ingredience

  • 1,7 kg vepřové plece
  • 40 g rychlosoli (praganda)
  • 200 g předního hovězího
  • 100 g ledové vody
  • špetka mletého pepře
  • špetka muškátového oříšku
  • špetka zázvoru
  • lžička majoránky
  • 2 stroužky česneku

Příprava

  1. Napřed si připravte tzv."vložku". Umelte na hrubší desce 1,5 kg vepřové plece, pořádně promíchejte s 30 g praganky a nechte v chladu odležet.
  2. Pak si připravte tzv."spojku". V mlýnku semelte, napřed na hrubo a pak na jemno, zbylé maso (hovězí a plec). Do cutteru vložte mleté maso, a přilévejte pomalu studenou vodu a dosypte zbytek soli. Nechte pořádně propracovat, až se nám z toho stane takový prát.
  3. Do vložky promícháme koření a utřený česnek, pořádně smícháme s připraveným prátem a plníme do střívek a přetočením vytváříme jednotlivé klobásky.
  4. Klobásky pečeme na grilu. Výborné jsou i pečené na pánvi a podlévané pivem. Podávejt s kouskem čerstvého domácího chleba a výbornými grilovacími omáčkami Hellmann's (Steak, Pepper, Chilli, Samba, Garlic) nebo gurmánskou hořčicí Hellmann's.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře