Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Domácí štrůdl
Hodnocení uživatelů :
45 minut
30 minut
15 porcí Středně obtížné
Ingredience
Těsto
- 600 gramů hl.mouka
- 1 špetka sůl
- 1 lžíce ocet
- 150 gramů Hera máslová příchuť
- 2 dl voda na zadělání
Náplň
- 500 gramů jablka, rebarbora
- 2 balení vanilkový cukr
- 1 lžíce skořice
- 100 gramů cukr
Ostatní
- 1 kus vejce
- 1 lžíce tuk
Příprava
- Ze všech ingrediencí si zpracujeme těsto a necháme chvilku odpočinout. Mezitím si oloupeme a nastrouháme jablka.
- Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kousky.
- Vymažeme si plech.
- Připravíme rozšlehané vajíčko.
- Z odpočinutého těsta vyválíme 2-3 pláty a plníme je strouhanými jablky, posypeme rebarborou, cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí. Zamotáme a přendáme na vymaštěný plech. Pomažeme vajíčkem a dáme péct při 180 stupních cca 30-35 minut.
Tip: Pokud máme hodně šťavnatá jablka, posypeme je strouhankou nebo nadrcenými dětskými piškoty.
Tip: Cukr používáme podle kyselosti jablek, rebarbora není nutná, ale štrůdl je s ní pikantnější.
Žádný nový komentář.