Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí štrůdl

Hodnocení uživatelů:
45 minut 30 minut 15 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto

Náplň

Ostatní

  • 1 kus vejce
  • 1 lžíce tuk

Příprava

  1. Ze všech ingrediencí si zpracujeme těsto a necháme chvilku odpočinout. Mezitím si oloupeme a nastrouháme jablka.
  2. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kousky.
  3. Vymažeme si plech.
  4. Připravíme rozšlehané vajíčko.
  5. Z odpočinutého těsta vyválíme 2-3 pláty a plníme je strouhanými jablky, posypeme rebarborou, cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí. Zamotáme a přendáme na vymaštěný plech. Pomažeme vajíčkem a dáme péct při 180 stupních cca 30-35 minut.
Tip: Pokud máme hodně šťavnatá jablka, posypeme je strouhankou nebo nadrcenými dětskými piškoty.
Tip: Cukr používáme podle kyselosti jablek, rebarbora není nutná, ale štrůdl je s ní pikantnější.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře