Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí trdelník

Hodnocení uživatelů:
30 minut 20-30 8 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 250 mililitrů mléka
  • 2 žloutky
  • 50 gramů rozpuštěného másla
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli
  • 600 gramů hladké mouky
  • 40 gramů droždí
  • 10 lžic cukru krupice
  • 3 lžíce skořice
  • 100 gramů změklého másla

Příprava

  1. Z uvedených prvních sedmi surovin zpracujeme těsto, ručně nebo v pekárně, a necháme nakynout.
  2. Smícháme cukr se skořicí.
  3. Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou polovinu rozválíme na obdélník tlustý 1 cm. Po celé ploše natřeme polovinou změklého másla a posypeme polovinou směsi cukru se skořicí. Potom obdélník srolujeme jako roládu.
  4. Ostrým nožem rozkrojíme po délce na poloviny a ty pak zamotáme dohromady. Z pletence zformujeme věneček a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení.
  5. Necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Upečeme dozlatova, asi 20 minut. Jiná varianta: vynecháme skořici a pocukrované těsto posypeme rozinkami. Podle původního receptu se dělá věnec jen jeden, mně připadalo těsta docela hodně, tak jsem ho rozdělila na dvě části.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře