Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Domácí utopenci

Hodnocení uživatelů:
20-40 20 porcí Snadné Jemně pálivé

Ingredience

  • 20 kusů buřt
  • 400-500 gramů cibule
  • 4-6 plátků křen

Nálev

  • 1 balení Deko
  • 1,5 litru voda
  • 0,5 litru ocet
  • 6 kuliček nové koření
  • 5 kusů bobkový list
  • 1 lžíce moučkový cukr

Příprava

  1. Svaříme vodu s octem, vsypeme celý obsah 100 g balíčku Deka, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout.
  2. Špekáčky oloupáme, rozkrojíme napůl, ale nedokrojíme (můžeme nechat i vcelku).
  3. Do hrnce či sklenice je vkládáme do vrstev rozevřeným řezem dolů střídavě s cibulí a křenem nakrájeným na kolečka.
  4. Prosypeme cukrem, pokud jsme zvolili umělé sladidlo, necháme ho rozpustit ve vařícím nálevu,
  5. Přidáme další koření a zalijeme chladným nálevem. Necháme zrát zhruba 7-10 dní.
Tip: Vhodné k pivu nebo jen tak s chlebem
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře