Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Donuts: Homerovy koblihy

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
Středně obtížné

Ingredience

Donuts

  • 30 gramů droždí
  • 30 gramů krupicový cukr
  • 500 gramů polohrubá mouka
  • 350 mililitrů polotučné mléko
  • 40 gramů rostlinný tuk Hera
  • 3 kusy žloutky
  • 1 lžíce rum
  • 1 špetka sůl
  • 1 špetka nastrouhaná citrónová kůra
  • hladká mouka na vysypání válu
  • olej na smažení
  • 1 balení hořká čokoláda
  • 1 balení mléčná čokoláda
  • 1 balení čokoládová poleva
  • cukrářské zdobení

Příprava

  1. Do misky rozdrobíme droždí. Přidáme lžičku cukru, asi 3 lžíce mouky a 4 lžíce vlažného mléka. Vymícháme kvásek a necháme ho vzejít.
  2. Změklou Heru utřeme se zbylým cukrem. Zašleháme žloutky a rum. Vmícháme zbylou mouku promíchanou se solí a citrónovou kůrou. Přidáme zbylé mléko a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké těsto a v teple ho necháme vykynout.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném válu na silnější plát a skleničkou z něj vykrájíme kolečka. Pomocí malé formičky uprostřed nich vypíchneme kolečko. Koblihy necháme znovu nakynout. Pak je otočíme. Když koblihy vykynou i z druhé strany, usmažíme je v rozpáleném oleji dozlatova.
  4. Hotové donuty odložíme na savý ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk. Když zchladnou, polijeme je čokoládovými polevami a dle fantazie dozdobíme.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře