Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Dort jahodový s krémem
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
40 minut
40 minut
12 porcí Středně obtížné
Ingredience
korpus
- 3 kusy vejce
- 150 gramů cukr krupice
- 170 gramů polohrubá mouka
- 50 gramů rostlinný tuk Hera
- 1/2 balení kypřící prášek do pečiva
krém
- 250 mililitrů mléko
- 1 balení vanilkový puding v prášku
- 60 gramů cukr krupice
- 100 gramů rostlinný tuk Hera
- 1 balení vanilkový cukr
- 5 cl vaječný likér
zdobení
- 300 gramů jahody
- 1 balení červené dortové želé
- 50 gramů mandlové plátky
- máta nebo meduňka na ozdobení
Příprava
- Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny a pak přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem. Nakonec vlijeme rozpuštěnou vlažnou Heru. Vše zlehka promícháme a naplníme do vymazané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 40 minut. Po upečení necháme vychladnout, z formy vyklopíme a rozkrojíme vodorovně na polovinu.
- Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Heru vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny a spojíme s pudinkovým krémem. Vše pak společně vyšleháme elektrickým robotem na hladký krém a ochutíme likérem.
- 2/3 krému naplníme korpus a zbylým krémem potřeme povrch a strany. Nahoru naskládáme jahody nakrájené na plátky a potřeme dortovým želé připraveným podle návodu výrobce. Strany obalíme v pražených mandlových plátcích. Nakonec ozdobíme mátou nebo meduňkou.
Žádný nový komentář.