Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dort jahodový s krémem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
40 minut 40 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

korpus

  • 3 kusy vejce
  • 150 gramů cukr krupice
  • 170 gramů polohrubá mouka
  • 50 gramů rostlinný tuk Hera
  • 1/2 balení kypřící prášek do pečiva

krém

  • 250 mililitrů mléko
  • 1 balení vanilkový puding v prášku
  • 60 gramů cukr krupice
  • 100 gramů rostlinný tuk Hera
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 5 cl vaječný likér

zdobení

  • 300 gramů jahody
  • 1 balení červené dortové želé
  • 50 gramů mandlové plátky
  • máta nebo meduňka na ozdobení

Příprava

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny a pak přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem. Nakonec vlijeme rozpuštěnou vlažnou Heru. Vše zlehka promícháme a naplníme do vymazané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 40 minut. Po upečení necháme vychladnout, z formy vyklopíme a rozkrojíme vodorovně na polovinu.
  2. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Heru vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny a spojíme s pudinkovým krémem. Vše pak společně vyšleháme elektrickým robotem na hladký krém a ochutíme likérem.
  3. 2/3 krému naplníme korpus a zbylým krémem potřeme povrch a strany. Nahoru naskládáme jahody nakrájené na plátky a potřeme dortovým želé připraveným podle návodu výrobce. Strany obalíme v pražených mandlových plátcích. Nakonec ozdobíme mátou nebo meduňkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře