Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dort KAPŘÍK

Hodnocení uživatelů:
60 minut 120 minut 12 porcí Náročné

Ingredience

  • 12 kusů vejce
  • 100 dekagramů hladká mouka
  • 40 dekagramů ořechy
  • 160 dekagramů moučkový cukr
  • 6 lžic olej
  • špetka špetka sůl
  • 1 balení kypřící prášek
  • 1 litr mléko
  • 2 balení vanilkový pudink
  • 200 gramů kakao
  • 100 gramů cukr moučka
  • 1 sklenička rybízový džem
  • 300 gramů máslo
  • 12 lžíce voda

Marcipánová směs

  • 1 balení sušené mléko
  • 3 špetky mandlová tříšť
  • 150 gramů cukr moučka
  • 3 lžíce voda
  • 2 balení potravinářské barvivo

Příprava

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, postupně zašleháváme olej a vroucí vodu. Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem, ořechy a špětkou soli. Těsto vlijeme do dvou dortových forem a pečeme při 180 °C cca 40 minut.
  2. Hotový piškotový korpus rozdělíme na 3 části. Jeden kruhový korpus poslouží na tělo ryby. Z druhého vyřízneme ocas, ploutve a pusu ryby.
  3. Mléko přivedeme k varu, vmícháme směs z části mléka, pudinkových prášku a cukru. Uvaříme hustý pudink. Necháme ho vychladnout. Vychladlý pudink zašleháme do másla a vytvoříme krém. Dortové korpusy potřeme rybízovou zavařeninou a krémem. Povrch dortu potřeme také krémem a potáhneme marcipánovou směsí. Ze zbytku marcipánu doděláme šupiny, oko atd..
  4. Marcipánová směs: smícháme sušené mléko, 50 g másla, 3 lžíce vody, 3 kapky mandlové tříště a cukr moučku. Vypracujeme hladkou lesklou hmotu, do které zapracujeme potravinářské barvivo.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře