Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dort medvídek

Hodnocení uživatelů:
90 minut 45 minut 16 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 6 kusů vejce
  • 360 gramů moučkový cukr
  • 230 mililitrů olej
  • 150 mililitrů vroucí voda
  • 380 gramů hladká mouka
  • 1 sáček vanilkový cukr
  • 1 sáček kypřící prášek do pečiva

Krém

  • 500 gramů máslo
  • 500 mililitrů mléko
  • 1 sáček vanilkový puding
  • 100 gramů moučkový cukr
  • 100 gramů čokoláda na vaření

Na ozdobení

  • 1 balení čokoládová poleva
  • 1 balení bílá poleva
  • 100 gramů mléčná čokoláda

Příprava

  1. Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s polovinou cukru a vanilkovým cukrem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a v mícháme do těsta. Nakonec ušleháme bílky se zbylým cukrem a vmícháme do těsta. Vylijeme na menší plech (34x22 cm) a dáme péct do trouby na 170 stupňů, asi na 30 - 45 minut.
  2. Uvaříme si puding podle návodu, necháme za občasného míchání vychladnout. Máslo si utřeme s cukrem a pak po částech zašleháváme puding. Nakonec si rozpustíme čokoládu a přilijeme ji do krému, zamícháme. Necháme v ledničce chvíli odležet.
  3. Když je korpus vystydlý, prokrojíme ho na 3 pláty a podle předlohy, kterou jsme si namalovali, vykrojíme obrys medvěda. Pak promažeme pláty krémem, i boky a vršek dortu.
  4. Čumák medvěda uděláme tak, že smícháme zbytky korpusu s krémem a vzniklou hmotou vytvarujeme čumáček.
  5. Čokoládu nastrouháme na jemno a obsypeme jí boky dortu. Na vršek dortu si nakreslíme obrysy medvídka. Rozpustíme polevy a vybarvíme medvídka. Na oči a čumáček použijeme velké lentilky namočené v čokoládě.
Tip: Korpusy si upečeme nejlépe den dopředu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře