Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dort Monster Hight

Hodnocení uživatelů:
120 minut 45 minut 30 porcí Středně obtížné

Ingredience

Tmavé těsto

  • 30 dekagramů hladká mouka
  • 20 dekagramů cukr krystal
  • 5 lžic olej
  • 2 kusy vejce
  • 2 lžíce kakao
  • 15 dekagramů džem
  • 1 lžička jedlá soda
  • 1/4 litru mléko

Světlé těsto

  • 30 dekagramů hladká mouka
  • 20 dekagramů cukr krystal
  • 4 kusy vejce
  • 1 dl olej
  • 1 dl mléko
  • 1 balení prášek do pečiva

Krém

  • 1 litr mléko
  • 4 lžíce cukr krystal
  • 4 balení vanilkový pudink
  • 250 gramů máslo
  • 750 gramů tvaroh ve vaničce

Poleva

  • 250 gramů čokoláda na vaření
  • 40 gramů 100% tuk

Zdobení

  • 2 balení červená, růžová a bílá marcipánová hmota
  • 1 sklenička rybízová marmeláda na potírání

Příprava

  1. Tmavé těsto si připravíme smícháním všech surovin. Nic nemusíme šlehat, stačí skutečně pouze vše zamíchat v míse a na menším plechu, vymazaném a vysypaném, upečeme. Je lepší mít plech menší, aby těsto bylo vyšší, neboť pak budeme rozkrajovat na 4 pláty. Stejným způsobem zamícháme i všechny suroviny na světlé těsto a opět upečeme. Necháme vychladnout a pustíme se do krému. Uvaříme si hustý sladký vanilkový pudink, který necháme zchladnout a poté šlehačem vyšleháme. Polovinu pudinku oddělíme a do druhé poloviny zašleháme změklé máslo. Pak přidáme druhou polovinu pudinku a vyšleháme. Nakonec budeme zlehka zašlehávat tvaroh. Krém ochutnáme a pokud se nám bude zdát málo sladký můžeme přisladit. Nyní si rozkrájíme dlouhým cukrářským nožem tmavou buchtu na 4 pláty a světlou na 3. Můžeme začít promazávat marmeládou a krémem.
  2. Zbylým krémem pěkně zatřeme všechny nedokonalosti a pak dáme na chvíli do lednice.
  3. Připravíme si čokoládovou polevu rozpuštěním tuku a čokolády. Dort vyndáme z lednice a rychle a rovnoměrně polijeme. Na stranách si vypomůžeme stěrkou.
  4. Z marcipánové hmoty si vytvoříme lebku s mašlí, vykrojíme oči a na tvář přidáme malé srdíčko. Ze zbylé hmoty vykrájíme malé tvary, které použijeme k dozdobení jednotlivých porcí na talířcích.
  5. Opatrně přeneseme lebku na dort a přidáme svíčky. Tento dort byl na přání mé dcerky k jejím 9 narozeninám a takto vypadal na řezu.
Tip: Do tmavého těsta se přidává džem. Pokud je džem příliš tuhý, je lepší ho před přidáním do těsta zředit trochou vody a rozmíchat vidličkou nebo ponorným mixérem.
Tip: Aby si marcipánová hmota nepřilepila na podložku, posypeme jí moučkovým cukrem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře