Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Dort Monster Hight
Hodnocení uživatelů :
120 minut
45 minut
30 porcí Středně obtížné
Ingredience
Tmavé těsto
- 30 dekagramů hladká mouka
- 20 dekagramů cukr krystal
- 5 lžic olej
- 2 kusy vejce
- 2 lžíce kakao
- 15 dekagramů džem
- 1 lžička jedlá soda
- 1/4 litru mléko
Světlé těsto
- 30 dekagramů hladká mouka
- 20 dekagramů cukr krystal
- 4 kusy vejce
- 1 dl olej
- 1 dl mléko
- 1 balení prášek do pečiva
Krém
- 1 litr mléko
- 4 lžíce cukr krystal
- 4 balení vanilkový pudink
- 250 gramů máslo
- 750 gramů tvaroh ve vaničce
Poleva
- 250 gramů čokoláda na vaření
- 40 gramů 100% tuk
Zdobení
- 2 balení červená, růžová a bílá marcipánová hmota
- 1 sklenička rybízová marmeláda na potírání
Příprava
- Tmavé těsto si připravíme smícháním všech surovin. Nic nemusíme šlehat, stačí skutečně pouze vše zamíchat v míse a na menším plechu, vymazaném a vysypaném, upečeme. Je lepší mít plech menší, aby těsto bylo vyšší, neboť pak budeme rozkrajovat na 4 pláty. Stejným způsobem zamícháme i všechny suroviny na světlé těsto a opět upečeme. Necháme vychladnout a pustíme se do krému. Uvaříme si hustý sladký vanilkový pudink, který necháme zchladnout a poté šlehačem vyšleháme. Polovinu pudinku oddělíme a do druhé poloviny zašleháme změklé máslo. Pak přidáme druhou polovinu pudinku a vyšleháme. Nakonec budeme zlehka zašlehávat tvaroh. Krém ochutnáme a pokud se nám bude zdát málo sladký můžeme přisladit. Nyní si rozkrájíme dlouhým cukrářským nožem tmavou buchtu na 4 pláty a světlou na 3. Můžeme začít promazávat marmeládou a krémem.
- Zbylým krémem pěkně zatřeme všechny nedokonalosti a pak dáme na chvíli do lednice.
- Připravíme si čokoládovou polevu rozpuštěním tuku a čokolády. Dort vyndáme z lednice a rychle a rovnoměrně polijeme. Na stranách si vypomůžeme stěrkou.
- Z marcipánové hmoty si vytvoříme lebku s mašlí, vykrojíme oči a na tvář přidáme malé srdíčko. Ze zbylé hmoty vykrájíme malé tvary, které použijeme k dozdobení jednotlivých porcí na talířcích.
- Opatrně přeneseme lebku na dort a přidáme svíčky. Tento dort byl na přání mé dcerky k jejím 9 narozeninám a takto vypadal na řezu.
Tip: Do tmavého těsta se přidává džem. Pokud je džem příliš tuhý, je lepší ho před přidáním do těsta zředit trochou vody a rozmíchat vidličkou nebo ponorným mixérem.
Tip: Aby si marcipánová hmota nepřilepila na podložku, posypeme jí moučkovým cukrem.
Žádný nový komentář.