Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Dort motýl
Hodnocení uživatelů :
60 minut
45 minut
12 porcí Snadné
Ingredience
Těsto
- 7 kusů vejce
- 210 gramů cukr krupice
- 210 gramů mouka polohrubá
Krém
- 700 mililitrů mléko
- 2 balení vanilkový puding
- 375 gramů máslo
- 4 lžíce rum
Zdobení
- 1 balení marcipán
- 3 balení potravinářské barvy
Příprava
- Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny, postupně vmícháváme mouku a sníh. Pečeme ve vymazané a vysypané kulaté dortové formě. Po upečení necháme zchladnout, vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
- Na krém si z mléka a pudingů uvaříme puding a necháme ho vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a po částech přidáváme puding. Nakonec dochutíme rumem. Dortový korpus si 2x rozřízneme, promažeme krémem a slepíme (můžeme pod krém napřed namazat marmeládu a korpusy pocákat rumem). Krémem lehce pomažeme i dort. Dáme ho do lednice ztuhnout.
- Ztuhlý dort přepůlíme a ještě ukrojíme. Levou stranu přendáme před pravou (nebo naopak). Zbylým krémem pomažeme každý kousek a sestavíme do tvaru motýla.
- Z marcipánu a špejle uválíme tělíčko, zbytek marcipánu (nebo i krém) rozdělíme na 3 díly a každý obarvíme potravinářskou barvou (špetku práškové barvy rozpustíme v trošce vody a obarvujeme marcipán). Na ozdobu můžeme použít i barevné bonbony.
Žádný nový komentář.