Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dort motýl

Hodnocení uživatelů:
60 minut 45 minut 12 porcí Snadné

Ingredience

Těsto

  • 7 kusů vejce
  • 210 gramů cukr krupice
  • 210 gramů mouka polohrubá

Krém

  • 700 mililitrů mléko
  • 2 balení vanilkový puding
  • 375 gramů máslo
  • 4 lžíce rum

Zdobení

  • 1 balení marcipán
  • 3 balení potravinářské barvy

Příprava

  1. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny, postupně vmícháváme mouku a sníh. Pečeme ve vymazané a vysypané kulaté dortové formě. Po upečení necháme zchladnout, vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
  2. Na krém si z mléka a pudingů uvaříme puding a necháme ho vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a po částech přidáváme puding. Nakonec dochutíme rumem. Dortový korpus si 2x rozřízneme, promažeme krémem a slepíme (můžeme pod krém napřed namazat marmeládu a korpusy pocákat rumem). Krémem lehce pomažeme i dort. Dáme ho do lednice ztuhnout.
  3. Ztuhlý dort přepůlíme a ještě ukrojíme. Levou stranu přendáme před pravou (nebo naopak). Zbylým krémem pomažeme každý kousek a sestavíme do tvaru motýla.
  4. Z marcipánu a špejle uválíme tělíčko, zbytek marcipánu (nebo i krém) rozdělíme na 3 díly a každý obarvíme potravinářskou barvou (špetku práškové barvy rozpustíme v trošce vody a obarvujeme marcipán). Na ozdobu můžeme použít i barevné bonbony.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře