Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dort pejsek

Hodnocení uživatelů:
90 minut 60 minut 20 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 8 kusů vejce
  • 480 gramů moučkový cukr
  • 300 mililitrů olej
  • 200 mililitrů vroucí voda
  • 500 gramů hladká mouka
  • 2 sáčků vanilkový cukr
  • 2 sáčků kypřící prášek do pečiva
  • 4 lžíce kakao

Krém

Příprava

  1. Nejprve si vyšleháme žloutky s polovinou cukru a vanilkovým cukrem do pěny, přišleháme olej a vroucí vodu. Vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem. Nakonec vmícháme bílky ušlehané s druhou polovinou cukru. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péci asi na hodinu při teplotě 170° C
  2. Po upečení necháme korpus vystydnout. Korpus je lepší péci ve dvou kulatých miskách, lépe se to pak tvaruje, pokud však nemáme 2 misky na pečení, vyřešíme to takto plechem. Než korpus vystydne nachystáme si krém tak, že vyšleháme tvaroh s mlékem a cukrem. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu a přimícháme do tvarohu. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem do tuha a přimícháme do tvarohu. Dáme na chvíli vychladit do ledničky.
  3. Na tvarování psa si vystřihneme z tvrdého papíru obrys psa ze shora když leží a šablonu pak vykrájíme do korpusu. Korpus rozkrojíme na 3 pláty a naplníme krémem. Odkrojky těsta smícháme s krémem, vznikne mazlavá hmota a pomocí ní dotvarujeme psa podle vlastní fantazie. Nakonec si dáme krém do zdobičky a nanášíme na vytvarovaného psa. Na oči a čumák si namočíme velké lentilky do čokolády a necháme zaschnout. Pak zamáčkneme do krému. Na uši a ocas si obarvíme trošku krému kakaem, a pomocí zdobičky vytvoříme uši a ocas.
Tip: Korpus si upečeme nejlépe den dopředu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře