Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dort půllitr slaný

Hodnocení uživatelů:
60 minut 20 porcí Snadné

Ingredience

  • 1 balení Toastový chléb
  • 20 dekagramů debrecínka
  • 20 dekagramů Vysočina
  • 1/2 kusu klobása kabanos
  • 1 balení kyselé okurky
  • 4 - 7 stroužků česnek
  • 4 -5 lžic Hellmann's Majonéza
  • 4 lžíce Jihočeské máslo
  • 4 balení Pomázánkové máslo přírodní
  • dle chuti sůl

Příprava

  1. Nejprve se na prkénko poskládájí vždy 4 kousky toastového chleba k sobě. Na něj položíte talířek a vykrojíte podle něho nožem kroužek. Odřezky nevyhazujeme, použijemem je na povrch dortu pod pěnu.
  2. Chleba skládáme už na tácu,na kterém budeme dort servírovat. Vykrojené trojúhelníky skládáme cik cak do kříže tak, aby se korpus nerozjížděl.Celý hotový korpus z boku potřemem slabou vrstvou pomazánky a ještě si část necháme na pivní pěnu.
  3. Tvrdý sýr nakrájíme na menší kousky a asi na půl minuty dáme v mikrotenovém sáčku nebo v misce do mikrovlnky rozpustit. Po rozpuštění sýr vyválíme nejlépe na silikonové podložce do delší placky tak, abychom s ní mohli potáhnout celý korpus z boku kolem dokola .Podle potřeby okrojíme nožem.Poté vyválený,odměřený a oříznutý plát sýra opatrně přeneseme na korpus a obalíme ho po celém obvodu jako sklo půllitru.Pokud se nám to nezadaří dle našich představ, lze sýr znovu rozpustit a vyválet.
  4. Tam kde se nám sýr spojí, vyřízneme a vydlabeme nad sebou dvě díry na ucho.Vložíme do nich kabanos a v případě potřeby připevníme ostrými párátky, aby ucho nevypadlo.
  5. Nahoru na půllitr dáme odkrojené kousky toastového chleba a na ně naneseme,případně nastříkáme zbytek pomazánky, požadovaného tvaru. Nakonec lehce navlhčenou vinětu troškou vody přilepíme na hotový půllitr.
Tip: Upozornit oslavence na párátka, pokud je tam dáme, aby se nikdo neporanil.
Tip: Promazat pomazánkou, kterou má oslavenec rád.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře