Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dort s hroznovým vínem

Receptynakazdyden.cz
Jednoduchý korpus, lehký krém a pořádná vrstva hroznového vína. Vyzkoušejte jednoduchý recept na oblíbený dort.
Hodnocení uživatelů:
25 minut 20 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

korpus

  • 3 kusy vejce
  • 75 gramů krupicový cukr
  • 100 gramů hladká mouka
  • 1/4 balení kypřící prášek do pečiva
  • rostlinný tuk Hera na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání formy

náplň, zdobení

Příprava

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak zlehka vmícháme mouku prosátou s kypřicím práškem. Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do ní nalijeme. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 20 minut. Upečený korpus necháme ve formě vychladnout.
  2. Mezitím připravíme náplň. Pudinkový prášek dobře rozmícháme v 80 ml mléka. Zbytek mléka zahřejeme, přilijeme pudinkovou směs, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Když pudink začne houstnout, odstavíme ho a necháme za občasného promíchání zchladnout. Smetanu vyšleháme do tuha a postupně do ní zašleháme zchladlý pudink. Krém rozetřeme na korpus ve formě.
  3. Hroznové víno otrháme, opláchneme a osušíme. Rozložíme ho na krém a zalijeme dortovým želé, připraveným podle návodu na obalu. Moučník necháme v chladu zatuhnout.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty na skvělé koláče, dorty a bábovky!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře