Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dort s mandlovým krémem

Hodnocení uživatelů:
10 minut 90 minut 6 porcí Náročné

Ingredience

Těsto

  • 5 kusů vejce
  • 200 gramů moučkový cukr
  • 200 gramů polohrubá mouka
  • 3 lžíce olej
  • 1 lžička citrónová kůra

Krém

  • 300 mililitrů mléko
  • 1 kus čokoládový pudink
  • 1 lžíce kakao
  • 180 gramů moučkový cukr
  • 2 lžíce mandle
  • dle chuti šlehačka a mandle na ozdobu
  • 200 gramů másla

Příprava

  1. Z vajec a cukru ušleháme hustou pěnu.
  2. Opatrně do ní vmícháme prosetou mouku promíchanou s nastrouhanou citronovou kůrou, Postupně přidáváme olej.
  3. Těstem naplníme máslem vytřenou a hrubou moukou vysypanou dortovou formu. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme.
  4. Upečený korpus přendáme na mřížku a necháme vychladnout. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který za stálého míchání zchladíme.
  5. Změklé máslo utřeme s cukrem a kakaem do pěny.
  6. Postupně zatřeme pudink a strouhané mandle. Korpus prokrojíme a naplníme krémem.
  7. Celý povrch potřeme zbylým krémem, ozdobíme šlehačkou a mandlemi.
Tip: Místo kakaa můžeme použít např.kokos.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře