Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dort s želé bonbóny

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
35 minut 45 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

korpus

  • 5 kusů vejce
  • 160 gramů krupicový cukr
  • 120 gramů hladká mouka
  • 1/2 balení kypřící prášek do pečiva
  • 50 gramů nastrouhané lískové oříšky
  • Hera a hrubá mouka do formy

krém

zdobení

Příprava

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s polovinou cukru a 5 lžícemi horké vody do pěny. K bílkům přisypeme zbylý cukr a vyšleháme z nich tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a zlehka vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a nastrouhanými oříšky.
  2. Těsto naplníme do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 24 cm a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 45 minut. Po upečení necháme korpus ve formě vychladnout, pak ho uvolníme a vodorovně rozkrojíme na tři díly.
  3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout za stálého míchání ve studené vodní lázni. Změklou Heru nakrájíme na kousky, přidáme k ní pudink a vyšleháme hladký krém.
  4. Ananas a meruňky necháme na sítku okapat a nakrájíme je na kousky. Na spodní díl korpusu rozetřeme třetinu krému a rozložíme na něj polovinu nakrájeného ovoce. Přiklopíme je středním dílem korpusu, který potřeme druhou třetinou krému a poklademe zbylým ovocem. Na ně položíme horní díl korpusu a dort dáme zatuhnout do chladničky.
  5. Dort po ztuhnutí potřeme částí zbylého krému a strany obalíme opraženými oříšky. Zbytek krému dáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na dort nastříkáme malé pusinky. Dort dozdobíme želé bonbony.
  6. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře