Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dort Šmoula

Hodnocení uživatelů:
90 minut 60 minut 20 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 6 kusů vejce
  • 360 gramů moučkový cukr
  • 1 sáček vanilkový cukr
  • 230 mililitrů olej
  • 150 mililitrů vroucí voda
  • 380 gramů hladká mouka
  • 1,5 sáčků kypřící prášek do pečiva
  • 3-4 lžíce kakao

Krém

  • 500 gramů měkký tvaroh
  • 500 mililitrů smetana ke šlehání
  • 100 mililitrů mléko
  • 100 gramů moučkový cukr
  • 2 sáčků vanilkový cukr
  • 1 sáček želatinový ztužovač

Na zdobení

  • 2 balení bílá poleva
  • 1 balení cukrářská barva - modrá

Příprava

  1. Bílky ušleháme s polovinou cukru, vanilkovým cukrem, přidáme olej a vroucí vodu. Mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva a přimícháme do těsta. Nakonec ušleháme z bílků a zbylého cukru tuhý sníh a vmícháme do těsta. Dáme péct na menší plech (34 x 22 cm) do trouby asi na 170 stupňů na 45 - 60 minut.
  2. Na krém si ušleháme tvaroh s mlékem a cukrem. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu a zašleháme do tvarohu. Nakonec ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem do tuha a přimícháme do krému. Dáme na chvíli zchladit do ledničy.
  3. Když máme korpus vychladlý, namalujeme si obrázek Šmouly a podle něj vyřízneme obrys dortu.
  4. Pláty i celý dort z venku promažeme krémem. Bílou čokoládu si nastrouháme a obsypeme jí boky dortu. Na vršek dortu si krémem nakreslíme obrysy šmouly. Polevu si rozehřejeme, podle potřeby obarvíme a vybarvíme s ní šmoulu.
Tip: Těsto si připravíme nejlépe den dopředu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře