Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Dortík
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
40 minut
30 minut
16 porcí Snadné
Ingredience
těsto
- 3 kusy vejce
- 80 gramů moučkový cukr
- 1 balení vanilkový cukr
- 100 gramů polohrubá mouka
- 1/2 balení kypřící prášek do pečiva
- Hera a hrubá mouka do forem
krém
- 120 gramů rostlinný tuk Hera
- 2 lžíce moučkový cukr
- 100 gramů čokoláda na vaření
zdobení
- 100 gramů čokoládová poleva
- 50 gramů pražené mandlové lupínky
- 2 kusy malý pomeranč
- 2 plátky kiwi
Příprava
- Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků připravíme tuhý sníh a obě hmoty spojíme. Pak lehce vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Dvě dortové formy o průměru 16 cm vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme těstem. Korpusy pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 30 minut.
- Po upečení je necháme ve formě vychladnout, pak je uvolníme a vodorovně rozkrojíme. Ze změklého tuku, cukru a rozehřáté čokolády vyšleháme hladký krém. Natřeme ho na spodní díly korpusu a přiklopíme vrchními díly.
- Povrch dortíků potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a strany obalíme mandlovými lupínky. Pomeranče oloupeme a rozdělíme na měsíčky, ze kterých odstraníme tenkou blanku. Do středu dortíků dáme plátek kiwi a okolo něj rozložíme měsíčky pomeranče. Dortíky dáme asi na hodinu ztuhnout do chladničky.
- Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Žádný nový komentář.