Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Dortík s maracujou a kokosovým likérem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 25 minut 8 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 200 gramů listové těsto
  • 1 kus vejce
  • 10 kusů maracuja
  • 500 mililitrů smetana ke šlehání
  • 15 gramů prášková želatina
  • 150 gramů moučkový cukr
  • 3 lžíce kokosový likér
  • 2 kusy vaječný bílek
  • 2 lžíce krupicový cukr

Příprava

  1. Listové těsto rozválíme na tenký plát a vykrojíme z něj kruh o průměru 26 cm. Zbylé těsto opět rozválíme a vytvoříme z něj pruh široký 2 cm, který položíme po obvodu na kruh těsta. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a těsto do ní vložíme. Propícháme je vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme je v předehřáté troubě při 200 °C asi 20 minut dozlatova.
  2. Po upečení necháme korpus ve formě vychladnout. Mezitím rozpůlíme plody maracuji a lžičkou z nich vybereme dužinu. Smetanu vyšleháme dotuha.
  3. Želatinu namočíme do 50 ml vody a necháme nabobtnat. Ohřejeme ji, necháme rozpustit a horkou střídavě s cukrem vmícháme do šlehačky. Náplň ochutíme maracujovou dužinou i kokosovým likérem a rozetřeme ji na korpus. Dort uložíme do chladničky zatuhnout.
  4. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh na bezé. Na dort ho ozdobně nastříkáme pomocí cukrářského sáčku. Troubu rozpálíme na horní ohřev na 250 °C a bezé krátce zapečeme dozlatova.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře