Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Double taste cheesecake

Hodnocení uživatelů:
15 minut 50 minut 10 porcí Středně obtížné

Ingredience

spodní vrstva

  • 200 gramů ovesných vloček
  • 150 gramů oříšků
  • 2 lžíce celozrnné mouky
  • 2 lžíce medu

těsto

  • 300 gramů ricotty
  • 250- 300 gramů bílého jogurtu
  • 3 lžíce celozrnné mouky
  • 2 vejce
  • 3-4 lžíce medu
  • dle chuti kokos
  • dle chuti kakao popř. karob
  • dle chuti 1 čokoládová tyčinka- já použila twix

Příprava

  1. Na spodní vrstvu jsem rozemlela ovesné vločky, oříšky, postupně jsem přídávala med a olej, až vznikla hmota, která se lepila k sobě, vychází to tak zhruba na 2 lžíce oleje. Celé jsem to uplácala na dno formy a dala na cca. 10 min zapéct do trouby.
  2. Mezitím jsem si připravila těsto. Nejlepší na všem je, že můžete všechno naházet do jednoho. Já jsem se ale rozhodla, že udělám dvoubarevný a proto jsem si půlku těsta oddělila. Jednu jsem nalila do formy na již propečený korpus ( řeknu vám, ta vůně je dokonalá).A do druhé nasypala kakao. Promíchala opatrně, aby vznikly dvě barevné vrstvy a nechala propéct. Pekla jsme zhruba 40 min na 150°C. Poté jsem troubu vypla a cheesecake v ní nechala dojít. Jakmile je cheesecake vlažný, můžete na něj dát ještě polevu ( nejlepší je ovocná nebo čokoládová) a nechat zatuhnout v lednici. Nejlepší chuť má cheesecake až na druhý den, kdy se krásně uleží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře